Over mij

mijn verhaal

Zentosa over-mij

Eigenaar
Anna de Jong

Wie ben ik?

Hoi! Mijn naam is Anna de Jong en ik ben de eigenaar van Zentosa. Ik woon samen met mijn vriend Laurence en onze twee Britse kortharen, Gaia en Apollo, in Zeeland. Ik vertel je graag wat meer over mezelf en mijn praktijk.

Iets nieuws doen

Het masseren kwam op mijn pad toen ik wat tijd over had en iets nieuws wilde leren. Dat doe ik soms, gewoon iets doen dat ik nog niet eerder heb gedaan. Wanneer je hiervoor open staat komen er vaak hele toffe dingen op je pad! Ik vond het zo leuk dat ik me er verder in ben gaan verdiepen. Ik heb mijn vaardigheden verder uitgebreid bij de Wellness Academie, waarna ik mijn eigen praktijk startte. Al snel kwam ik erachter dat de meeste mensen klachten hebben waar massage niet toereikend voor was. Ik besloot daarom om aanvullend de opleiding tot acupuncturist te volgen.

Het werken met mensen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Na de middelbare school heb ik pedagogiek gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik wilde toen al graag mensen helpen en had een enorme interesse in psychologie. Ik ben een zorgzaam type, kan goed luisteren en help mensen graag verder op weg als dat kan.

Anna

De kracht van de natuur

We zijn allemaal onderdeel van de natuur. Wanneer we verbonden zijn met de natuur, zijn we op ons best. Er zijn zoveel klachten die op een natuurlijke manier opgelost kunnen worden, waar we helaas standaard medicatie voor voorgeschreven krijgen in de westerse cultuur. Hier in het westen gebeurt er voornamelijk veel vanuit ratio; we zitten veel in ons hoofd. We mogen weer leren hoe we contact maken met ons lichaam, want daar ligt de sleutel tot gezondheid en welzijn. In de Oosterse geneeskunde wordt je lichaam gezien als je tempel. Het behoud van je lichaam, het gezond houden, luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft, is daar de leidraad. Veel mensen in het oosten nemen wekelijks massages voor hun gezondheid, terwijl het hier nog vaak als een luxe wordt beschouwd.

Als het om klachten gaat, kan ik daar over meepraten. Jarenlang had ik zelf gezondheidsklachten. Ik ben door de hele medische molen gegaan. Helaas werd ik niet serieus genomen. “Je bent nog zo jong, het gaat wel weer over”, werd er gezegd. Het ging niet over. Ik had dagelijks pijn en werd heel erg beperkt in mijn dagelijkse leven. Ik leed aan chronische vermoeidheid, darmklachten en had veel buikpijn. ’s Avonds moest ik direct gaan slapen om de volgende dag weer te kunnen werken. Slopend was dat. Me erbij neerleggen was geen optie en ik ging mijn heil zoeken in de Oosterse geneeskunde. Toen ik vervolgens op internet de 5-elementen-leer vond, klonk het allemaal zo logisch!

Zentosa Anna 2
Zentosa Anna 5
Zentosa Anna 4
Zentosa Anna 3

druk leventje

1 x per 2 weken ga ik naar de Qing Bai-opleiding in Breda. Ik volg daar een studie tot acupuncturist. Ik werk 4 dagen per week op de Hogeschool in Zeeland, waar ik lessen en tentamens inrooster. Daarnaast heb ik nog een dag en 3 avonden waarop ik beschikbaar ben voor het geven van massages in mijn praktijk. 

Ondanks mijn drukke leven, kan ik mijn grenzen goed bewaken en aangeven. Dit heb ik mede te danken aan de opleiding tot Qigong docent van Mimi Kuo-Deemer.

Qigong is te vergelijken met Tai Chi. Het zijn rustige meditatieve bewegingen, waarbij je je helemaal focust op de beweging, meegaan in de flow. Ik geef op de hogeschool waar ik werk ook Qigong lessen geven en het lijkt me geweldig om in de toekomst lessen te gaan geven in lifestyle management. Er zijn zo veel mensen die op jonge leeftijd al psychisch overbelast zijn. Burn-out, overspannen zijn, per se op vakantie moeten, het is allemaal niet nodig als je zoekt wat je echte ontspanning brengt.

IMG_3981
IMG_0298
IMG_1717

Wereldreiziger

Als kind heb ik in Engeland, Oostenrijk en Amerika gewoond, waardoor ik al vanaf een jonge leeftijd met veel verschillende culturen in aanraking ben geweest. Toen ik met mijn moeder terugkwam in Nederland ging ik naar de internationale school in Amsterdam. Ik vind het zo interessant, al die verschillende culturen en gebruiken. Ik ben echt een wereldreiziger. Wat niet veel mensen van mij weten is dat ik kort in het leger zat. Ik deed de opleiding tot officier bij de KMA in Breda. Buiten zijn, actief bezig zijn, de wereld zien, dat was mijn droom. Helaas was dit te intensief voor mijn knieën en moest ik er mee stoppen. Mijn vriend werkt bij de Marine, wat echt een ‘way of life’ is. Het scheelt dat ik weet hoe dit werkt, waardoor ik er ook beter begrip voor kan opbrengen wanneer hij maanden weg is van huis.

De naam van mijn praktijk is Zentosa, genoemd naar het eiland Sentosa. Ik wilde graag een unieke naam die makkelijk uit te spreken is. Sentosa is een prachtig eiland in Singapore. Ik ben er zelf geweest omdat mijn vader in Singapore woont. Het heeft een idyllisch mooi strand, echt een stukje hemel op aarde. Sentosa associeer ik met zen (vandaar de ‘Z’ in plaats van de ‘S’), ontspanning en luxe, een heerlijk gevoel krijg ik ervan.

Andere leuke weetjes:

 • Gaia en Apollo zijn mijn poezenkinderen.
 • Luieren op de bank doe ik soms ook, hoor.
 • Ik ben hoog sensitief.
 • Wat betreft de 5-elementen: ik ben voornamelijk een Hout-persoon.
 • Gek op hardcore muziek.
 • Ik hou van droge humor, lekker sarcastisch ook.
 • Ik ben altijd direct en duidelijk.
 • Mijn praktijkwebsite heb ik zelf gemaakt, echt leuk om te doen!
 • Het programma ‘Ik vertrek’ vind ik heerlijk om naar te kijken.
 • Biertjes en vrienden, altijd een goede combinatie!
 • Ik ben wel te porren voor een backpack vakantie.
 • Kan ik hier zeggen dat ik van gamen hou?